30/09/2009

Dazibao - Post - 2009-09-30 - Stéphane Olivier R0013089.jpg image 1

Vendredi et Samedi à 20h30 à Camponiewpoort

COALITION – TRISTERO & TRANSQUINQUENNAL
Een hilarische, haast woordeloze voorstelling over die gebeurtenissen die niet noodzakelijk hadden moeten gebeuren en die ook niet hadden kunnen gebeuren, maar tóch plaatsvonden.
Genomineerd voor de PRIX DE LA CRITIQUE in de categorie Beste voorstelling van 2009!
Nu ook eindelijk te zien in Gent!

COALITION – TRISTERO & TRANSQUINQUENNAL
CAMPO NIEUWPOORT
Shit happens… Ook al leven we in een maatschappij die ons doet geloven dat we alles kunnen voorzien, controleren en voorkomen, toch wordt elke minuut van de dag ergens het tegendeel bewezen. Overal loert het gevaar om de hoek. Behalve misschien in het theater. De plek waar alles voor u wordt geregeld. U laat uw ticket scheuren. U gaat zitten. U kijkt en luistert met de comfortabele zekerheid dat alles wat getoond wordt, tot in de kleinste details gerepeteerd en voorbereid werd. Zelfs het onvoorziene…
Twee Brusselse collectieven – het Nederlandstalige Tristero en het Franstalige Transquinquennal – gaan een samenwerking aan. De partners in deze gelegenheidscoalitie maakten beide van de zoektocht naar onbekend en/of hedendaags repertoire hun handelsmerk. Voor Coalition buigen ze zich over die gebeurtenissen die niet noodzakelijk hadden moeten gebeuren en die ook niet hadden kunnen gebeuren, maar tóch plaatsvonden: van het stomste verkeersongeval tot de grootste ramp met duizenden doden. Wetende: het had ook ánders kunnen zijn.

Coalition is Tristero op zijn best: grappig